Csodával kezdődik az újév: Orbánt csütörtökön újságírók kérdezhetik

  • narancs.hu
  • 2020. január 7.

Belpol

Pedig már elmúlt Karácsony.

"Orbán Viktor mindig betartja, amit ígér!" - fogalmazott a miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan az RTL klub Híradójának még decemberben. A csatorna azt kifogásolta, hogy a Orbán a tavaly januári nyilvános kormányinfó óta nem állt az újságírók rendelkezésére, Gulyás Gergely azonban megígérte: év elején ismét lehet majd kérdezni a miniszterelnöktől.

Most kiderült, hogy a hír igaz: csütörtökön 11 órától Orbán Viktor évindító nemzetközi sajtótájékoztatóját a Karmelita kolostorban. Persze egy normálisan működő országban alapvető dolog, hogy a miniszterelnök a sajtó rendelkezésére áll, nálunk azonban jobb esetben szaladgálni szokás a valódi újságírói kérdések elől, rosszabb esetben meg karámba zárni a Parlamentben kérdezősködő újságírókat.

Az Origo értesülései szerint mindenesetre ma reggel elkezdték értesíteni a szerkesztőségeket, főként azokat, melyeknek újságírói rendszeresen részt vesznek az évközben megtartott Kormányinfókon. Ugyanakkor sok külföldi tudósító érkezésére is számítanak. Mint Havasi Bertalan elmondta, Orbán Viktor a sajtótájékoztatón - csakúgy mint tavaly - minden aktuális politikai témában áll az újságírók kérdései elébe.

Figyelmébe ajánljuk