Csoportos buszos utazást szervez a Békemenetre egy szabolcsi önkormányzat

  • narancs.hu
  • 2021. október 20.

Belpol

Nyilván közpénzből.

Csoportos autóbuszos utazást szervez a szombati Békemenetre a nyírkércsi önkormányzat. A erről szóló szórólapot Hadházy Ákos tette közzé, ebből kiderül, hogy szerda délutánig lehet jelentkezni.

A független országgyűlési képviselő felhívta az önkormányzatot, és a titkárságon elismerték, valóban szerveznek ilyen utat a lakosoknak. Hadházy megkérdezte, mennyi pénzt kérnek ezért, mire a hivatal munkatársa azt mondta: „nem hiszem, nem tudok róla, de ebben nem is vagyok illetékes”.  Rostás János fideszes polgármestert már nem sikerült utolérnie, minderről hangfelvételt is készített a politikus.

Mint ismert, a Békemenetet hivatalosan a Civil Összefogás Fórum (CÖF) szervezi. Amennyiben egy önkormányzat ingyen viszi az embereket Orbán Viktor beszédére, az bizonyára adóforintokból lehetséges. Az meg hogy ne lenne megoldható egy ilyen kirándulás során, hogy a miniszterelnök beszéde előtt még egy jó kis Békemenet is beleférjen a programba. Ám ez esetben még ennél is direktebb a szervezés.

 Sőt, ugyanekkor a NER kurzusfilmjére, az Elk*rtukra is szerveznek ingyenes, akár buszos utazással járó vetítéseket. Ezek közül pedig van olyan, amely a Békemenetet, Orbán beszédét és a filmvetítést egy napba sűrítve zavarná le a buszoztatást.

(Facebook/Hadházy Ákos)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk