Csoportos létszámcsökkentést jelentettek be az örökségvédelemben

  • narancs.hu
  • 2023. március 21.

Belpol

Az ok: szankciók.

Csoportos létszámcsökkentés lesz a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft-nél. 

A társaság az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta, „a szankciók okozta energiaárrobbanás, az Európát sújtó gazdasági válság, illetve az Ukrajnában dúló háború együttesen a hatékonyságnövelés fokozására, a működés teljes racionalizálására kényszeríti a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft-t,

így a cég a péceli és az edelényi műemlék épületek látogathatóságának felfüggesztésére, négy vármegyében és a budapesti központban pedig csoportos létszámcsökkentésre kényszerül”. 

A társaság az elbocsátandó munkavállalók elhelyezkedésének segítésére karriertanácsadást és konzultációs programot indít, illetve együttműködést kezdeményez a foglalkoztatáspolitikáért felelős központi és helyi kormányzati szervezetekkel.

 
Takács Árpád, a Békés megyei kormányhivatal kormánymegbízottja, Virág Zsolt, a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram miniszteri biztosa, Glázer Tamás, a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Frédéric Wenckheim, a Wenckheim család képviselője és Herczeg Tamás, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b-j) a felújított szabadkígyósi Wenckheim-kastély átadásán 2022. március 19-én. Az 1875 és 1879 között Ybl Miklós tervei alapján épült eklektikus, neoreneszánsz stílusú kastély a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram segítségével újult meg.
MTI Fotó: Rosta Tibor 
 

A vállalat országosan 50 műemlék, köztük 18 kastély és 12 vár üzemeltetését végzi. Mivel jelentős mértékben racionalizálja működését, „kényszerű döntés született” az edelényi L'Huillier-Coburg-kastély és a péceli Ráday-kastély látogathatóságának felfüggesztéséről, illetve a budapesti központban, Borsod-Abaúj-Zemplén, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala vármegyében 168 munkavállaló csoportos létszámleépítéséről. A „kényszerű lépéssel” a társaság munkavállalóinak száma 780-ról 612-re csökken, az ő munkahelyüket a hatékonyságnöveléssel, racionalizálással sikerül megőrizni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk