DK: Kovács Gergely elvesztette a humorát és az igazmondási képességét

  • narancs.hu
  • 2024. március 16.

Belpol

A párt szerint a Kutyapárt a Momentummal szövetkezett a XII. kerületi előválasztás miatt, és kész helyzet elé állította a többi együttműködő felet. 

„Kovács Gergely partizános interjújában humora mellett láthatóan igazmondási képességét is jórészt elvesztette” – reagált a DK a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) társelnökének szavaira a Telexnek.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, Kovács azt nyilatkozta, nem áll túl jól a hegyvidéki polgármesterjelölti előválasztás megszervezése. Az is elképzelhető szerinte, hogy végül nem lesz az egészből semmi, mert a DK nem ment bele a feltételekbe, és így már a Momentum sem tartja megfelelőnek a korábban megbeszélt részleteket.

A DK szerint a Kutyapárt társelnöke csak abban mondott igazat, hogy elismerte:

„a DK háta mögött próbált egyeztetni a Momentummal a XII. kerületi képviselő-jelöltállításról, hogy aztán már kész helyzet elé állíthassa a DK-t.”

Ez is csak részigazság, mert nemcsak a DK-t, hanem az MSZP-t, a Párbeszédet, az LMP-t és a Jobbikot is kihagyták a tárgyalásokból.

A párt támogatja, hogy a XII. kerületben is előválasztás döntsön a közös ellenzéki polgármesterjelölt személyéről, azt azonban elutasítják, hogy az előválasztás győztese nevezhesse meg az egyéni jelöltek kétharmadát. „Kovács állításával ellentétben nemcsak a DK, hanem az MSZP, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik sem fogadta ezt el. Ezen pártok mindezt hivatalos levélben megírták a Kutyapárt elnökének” – fogalmaznak válaszukban. „Elképesztően antidemokratikus lenne az, hogy egy párt, vagy egy személy dönthetne hét párt közös képviselőjelöltjeinek személyéről” – tették hozzá.  A DK szerint a választási szövetség pártjai mindenhol maguk döntenek a saját jelöltjeikről.  

A DK szerint a Kutyapárt elnökének írt levélben a pártok egyértelműen kiállnak az előválasztás mellett, ezért szerintük nincs igaza Kovácsnak, amikor azt mondja, hogy hogy akár a DK, akár mást párt ne akarna előválasztást. „Ugyanakkor azt is világossá teszik a levélben, hogy az előválasztás győztese nem szerezhet jogot arra, hogy egyszemélyben döntsön a képviselőjelöltek kétharmadáról – egy demokratikus eljárásban, amit az ellenzék a Fidesszel szemben képvisel, ez lehetetlen lenne” – közölte a párt a lappal. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk