Pár napon belül két köpködős atrocitás érte a Momentum tagjait

  • narancs.hu
  • 2024. március 16.

Belpol

Bede Zsolt, a Vadhajtások propagandistája ellen garázdaság miatt indult eljárás.

Garázdaság miatt indított eljárást a BRFK Bede Zsolt, a Vadhajtások propagandistája ellen. Pénteken ugyanis leköpte Bedő Dávidot, a Momentum országgyűlési frakcióvezetőjét, és letépte a kokárdáját is – írja a Telex. Mindez a belvárosi Polgári Mulatóban történt.

Bedő Dávid és párttársa, Orosz Anna azért ment el a kormánypárti újságírók „lelki békemenet” néven hirdetett március 15-ei rendezvényére, hogy kérdéseket tegyenek fel a hatalom mellett állóknak. Egy Ki a valódi felelős? feliratú pólót akartak átadni Bayer Zsoltnak. Bede Zsolt azonban az útjukat állta, kitépte a kezükből a pólót, majd pedig letépte Bedő kokárdáját, és le is köpte őt. A Momentum politikusa erről videót is készített. A felvételen az látszik, hogy Bede trágár szavak kíséretében szólította fel a távozásra Bedőt, és le is hazaárulózta a képviselőt. „Minek neked ez? Te svéd vagy!” – mondta Bede.

A rendőrség a lapnak azt írta: a gyanúsítottat még nem hallgatták ki.

A héten nem ez volt az első köpdösős atrocitás a Momentum tagjaival szemben: kedden leköptek és akasztással fenyegettek egy momentumos aktivistát és a kisgyerekét:

 Nyitóképünkön Orosz Anna és Bedő Dávid (Momentum)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk