DK: már számos kórházban hárommilliárd forint feletti az adósság

  • narancs.hu
  • 2023. november 19.

Belpol

Erre a figyelmeztet a Demokratikus Koalíció árnyékkormányának egészségügyi minisztere.

Komáromi Zoltán a DK Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón azt mondta, „az egyre drámaibb szakemberhiány és kórházi fertőzések” mellett a kórházak adóssága rekordmértékű lett.

Hozzátette: szeptember végére az adósság meghaladta a 108 milliárd forintot, és a kormány a magyar emberek életét veszélyezteti azzal, hogy „hagyja elszállni az adósságokat.”

Megnézték a Magyar Államkincstár oldalán elérhető adatokat, amely szerint országszerte nem egy kórházban az adósság mértéke túllépte a 3 milliárd forintot, példának hozta fel a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórházat és a budapesti Szent János Kórházat. „A csúcstartó" azonban a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, amelynek adóssága 5 milliárd forintnál tart” - ismertette.

Az árnyékkormány szerint az adósságból fakadó készlethiány a még hosszabb várólistákhoz fog vezetni. Komáromi Zoltán álláspontja, hogy a kormány szándéka az, hogy „a milliárdos elit számára hatalmas nyereséget hozó magánegészségügy” felé terelje a betegeket.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk