Már húszmilliárdnál tart a Hunyadi-sorozat költségvetése

  • narancs.hu
  • 2023. november 19.

Belpol

Miközben a filmipar kreatív alkotói nyelik az éhkopot, történelmi kurzusfilm készül sokéves recept alapján.

2021-es bejelentése óta több mint 4,6 milliárd forint pótlólagos állami támogatás érkezett a Hunyadi-sorozatba, ezzel már több mint 15,2 milliárd forint állami pénz került a Rise of the Raven produkciójába, amit a kormány a magyar Trónok harcának szán. De a teljes költségvetés bőven meghaladta a 20 milliárd forintot – írja a Forbes.

A Hunyadi-sorozat nemzetközi koprodukcióban készül, a produkciót a kanadai-magyar Robert Lantos nevével fémjelzik. A Nemzeti Filmiroda legfrissebb nyilvántartása szerint legalább 22,5 milliárd forint a teljes költségvetés, hiszen közel 6,8 milliárd forint az az összeg, ami adókedvezmény formájában jár, ha minden számlát benyújtanak a gyártás után.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk