Az eutanáziáról tartana nemzeti konzultációt Karsai Dániel

  • narancs.hu
  • 2023. november 19.

Belpol

Szerinte fontos kérdés, hogy meg kell-e védeni a halálos betegek szuverenitását is.

A gyógyíthatatlan betegséggel küzdő, alkotmányjogász a magyar kormány szuverenitásról szóló nemzeti konzultációja kapcsán a Facebookon azt írta, hogy „tényleg szuper, hogy a kormány nem a fejünk felett irányítja az országot, hanem kíváncsi az emberek véleményére” – írja az rtl.hu

Megjegyezte, fontos kérdés az is, meg kell-e védeni a halálos betegek szuverenitását is. Úgy véli, hogy a legutóbbi nemzeti konzultációból kimaradt a halálos beteg emberek méltóságteljes életvégi döntés meghozatalához való jogának kérdése.

Az alkotmányjogász szerint a brüsszelezésből álló kérdéssort ki lehetne egészíteni a következőkkel:

„Mint arról Ön is bizonyosan hallott, a halálos beteg emberek szenvedésük végső stádiumában sem választhatják a méltóságteljes elmúlást. Egyetért Ön azzal, hogy az ilyen emberek megrövidíthessék a szenvedésüket? Még nem tudjuk, hogy Strasbourg támogatja-e a kezdeményezést.

A: Igen, az államnak kötelessége biztosítani a beteg emberek szuverén önrendelkezési jogát.

B: Ember életéről ember nem dönthet”. 

Karsai Dániellel a közelmúltban készített interjút a Magyar Narancs. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk