Dobrev Klára miniszterelnökként zárolná a fideszes oligarchák vagyonát

  • narancs.hu
  • 2021. június 10.

Belpol

A korrupciós ügyek felderítésére pedig rendőri egységet hozna létre.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció kormányfőjelöltje arra készül, hogy ha 2022-ben ő lesz a miniszterelnök, akkor kormánya első intézkedéseként kihirdeti a korrupciós veszélyhelyzetet, és zárolja a "fideszes oligarchák vagyonát". Ezt a DK frakcióvezető-helyettese, Arató Gergely közölte online sajtótájékoztatóján. Azt ígérte, hogy létrehoznak egy független, korrupcióellenes ügyészséget, valamint egy, a korrupciós ügyek felderítésére szakosodott rendőri egységet.

 Arató hozzátette, Magyarország az Európai Ügyészséghez is csatlakozni fog.

 A frakcióvezető-helyettes úgy fogalmazott: amíg a tisztességes sokak egyszerre dacoltak a koronavírussal és a válsággal, addig a "fideszes kevesek, köztük a miniszterelnök, újabb százmilliárdokat lapátoltak ki az országból és a közös vagyonunkból". Ezeket a pénzeket egy 2022-es kormányváltás után az utolsó forintig vissza kell venni - szögezte le Arató Gergely.

(MTI)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk