Dobrev nem csak a Fudanról írna levelet a kínaiaknak

  • narancs.hu
  • 2021. június 6.

Belpol

De támogatja Karácsony Gergely kezdeményezését. 

„Jobb, ha Kínában is tudják, hogy Magyarország nem fogja évtizedekre eladósítani magát azért, hogy kínai érdekeket szolgáljon és még gazdagabbá tegyen pár, a beruházásból hasznot húzó fideszes gazembert” – írta Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje reagálásképp Karácsony Gergely felhívására. A főpolgármester vasárnap arról írt a Facebookon, hogy az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek közösen írjanak egy levelet Kínának, hogy bármelyikük nyeri meg a 2022-es választást, nem hagyják majd a Fudan Egyetem megépülését. 

Dobrev támogatja a kezdeményezést, ugyanakkor úgy véli, a levél nem szólhat csak a Fudanról. „Van legalább még egy ilyen, kísértetiesen hasonló ügy, a soha meg nem térülő, szintén kínai gigahitelből épülő, szintén kínai érdekeket és Fidesz-közeli vállalkozásokat szolgáló Budapest-Belgrád vasút. Itt nem egyszerűen két rossz projektről van szó, hanem arról az elvtelen politikáról, amely szembemegy hazánk európaiságával, és amelyet 2022-ben ezzel a két projekttel együtt fogunk a kukába dobni. Az összes ellenzéki miniszterelnök-jelölt támogatását kérem ahhoz, hogy a közös levelünk ne csak a Fudanról, hanem a Budapest-Belgrád vasútvonalról is szóljon. Tegyük egyértelművé Kínának: nem fogjuk eladósítani a hazánkat kínai érdekekért; sem kínai vasútért, sem kínai egyetemért, sem másért, ami nem a tisztességes magyarok mindennapjait szolgálja” – írta Dobrev Klára a Facebookon. 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk