Karácsony: Meghátrált a kormány Fudan-ügyben

  • narancs.hu
  • 2021. június 6.

Belpol

Az ellenzék erős fellépése megtette a hatását. 

Meghátrált a kormány a Fudan Egyetem ügyében – nyilatkozta Karácsony Gergely az RTL Klubnak. A főpolgármester arra reagált, hogy Schandta Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára szombaton azt mondta, azért nincs értelme az egyetem ellen tiltakozni, mert még csak a tervezésnél tart a folyamat, sem a költésgvetésről, sem a megvalósításról nincs döntés, csak 2022 második felében várhatóak ezek az elfogadott tervek birtokában. Karácsony Gergely úgy véli, az ellenzék erős fellépése megtette a hatását, a „kormány berezelt, és az erőszakossága mögött valójában gyengeség van". 

Karácsony Gergely vasárnap felkérte az ellenzéki miniszterelnök-jelölteket, hogy közös levélben tegyék világossá Kína elnökének,  hogy 2022-ben a kormányváltás után, bármelyikük is vezeti az új kormányt, nem épül meg a kínai kommunista egyetem Budapesten, „megépül viszont a Diákváros, és nem kérünk, nem akarunk több mint 500 milliárd adósságot Kínától”

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk