Donáth Anna a Momentum listavezetője

  • narancs.hu
  • 2023. április 2.

Belpol

Cseh Katalin követi őt a párt EP-listáján. 

„A Momentum közössége döntött: Donáth Anna lesz pártunk 2024-es EP-listájának vezetője, akit Cseh Katalin követ a listán.Ezzel a Momentum a legnépszerűbb politikusokkal vág neki a jövő évi EP-választásnak. Ezen a választáson pedig – a tavalyi országgyűlési választás óta először – véleményt mondhatnak a választók a kormány politikájáról, az elszabaduló inflációról, az egyre kilátástalanabb magyar oktatási helyzetről és arról, hogy Magyarország saját kormányának hibájából nem jut hozzá az uniós pénzekhez” – közölte Gelencsér Ferenc, a párt elnöke

Tájékoztatása szerint Donáth Anna és Cseh Katalin 2019 óta hónapról hónapra bizonyítják, hogy rászolgáltak a választók bizalmára. Donáth első európai parlamenti ciklusa alatt 800 millió eurónyi plusz támogatást harcolt ki a civileknek. Ugyancsak neki köszönhető, hogy a kezdeményezésére felállt az európai szintű Pegasus-vizsgálóbizottság. De az a jogállamiság mechanizmus sem jött volna létre Cseh Katalin és Donáth Anna nélkül.

Cseh Katalin az egyetlen magyar EP-képviselő volt a tárgyalóasztal körül, „ennek köszönhetően pedig megvédhetjük a magyaroknak járó EU-s pénzeket a korrupciótól és kikényszeríthejtük, hogy a kormány végre arra költse az uniós támogatásokat, amire szükség van: kórházakra, iskolákra és munkahelyekre.Katka amellett, hogy a magyar jogállam európai szintű védelmében vállalt oroszlánrészt, elérte, hogy az Európai Parlament az ő javaslatára mondja ki, uniós célnak kell lennie, hogy a városok közvetlenül is juthassanak uniós forrásokhoz” – írta Gelencsér. 

A Párbeszéd listavezetőjé Jávor Benedek lesz, az MSZP és a DK listáját Tüttő Kata és Dobrev Klára vezeti. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk