Közérdekű adatigényléssel derítené ki a DK a Schadl-ügy egyik szálát

  • narancs.hu
  • 2023. április 2.

Belpol

Schadl György egy bírót akart ellehetetleníteni, amit az OBH vizsgált, majd annak eredményét titkosította. 

Közérdekű adatigényléssel akarja megtudni a Demokratikus Koalíció (DK) az Országos Bírósági Hivatal (OBH) Schadl-ügyben végzett vizsgálatának eredményét – közölte a DK pártigazgatója vasárnap.

Sebián-Petrovszki László online sajtótájékoztatóján azt mondta, Schadl György, „a fideszes végrehajtó maffia feje arra tett kísérletet, hogy kirúgasson egy bírót”. Ehhez pedig Senyei Györgyhöz, az OBH elnökéhez fordult segítségért. 

Schadl György végrehajtó kamarai elnök be is jutott Tatár-Kis Péterhez, a Fővárosi Törvényszék elnökéhez, ahol azt a választ kapta, ha kirúgni nem is fogják a célkeresztben lévő bírót, azt el tudják érni, hogy ne érezze jól magát a munkahelyén. Amikor mindez kiderült, Senyei György belső vizsgálatot indított, ennek eredményét azonban rögtön titkosították – jegyezte meg.

„Hogyan lehetséges az, hogy Schadl György képes lehetett bírókat ellehetetleníteni, és ebben magától az OBH-tól kapott segítséget?”

– tette fel a kérdést.

A DK választ vár arra, miért titkolja az OBH a vizsgálat eredményét. „Ezzel saját felelősségüket akarják eltussolni vagy magas rangú fideszes politikusokat védenek az ügyben?” 

A Schadl-ügy szálai egészen magasra érhetnek, politikai hátszél nélkül ugyanis egyetlen bírósági végrehajtó sem kísérelné meg, hogy ellehetetlenítsen bírókat – hangoztatta a pártigazgató.

A Schadl-Völner-üggyel kapcsolatban megjelent cikkeinket ide kattintva olvashatja el. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk