Donáth Anna: Engedélyezhette-e Völner bárki lehallgatását kenőpénzért cserébe?

  • narancs.hu
  • 2021.12.07 12:47

Belpol

Az ellenzék szerint Varga Juditnak is le kellene mondani a Völner-ügy miatt. Ugyanis Varga a lehallgatások engedélyeztetését Völnerre bízta.

A Momentumot vezető Donáth Anna Faceobook-posztjában felmondásra szólította fel Varga Judit igazságügyi minisztert, miután ma helyetteséről, Völner Pálról kiderült, hogy megalapozott gyanúval folytatnak nyomozást ellene egy megvesztegetési ügyben.

"Július óta tudjuk, hogy Varga Judit igazságügyi miniszterként képtelen, vagy méginkább nem hajlandó ellátni feladatát, a titkosszolgálatok törvényes működésének felügyeletét. Kiderült, hogy az újságírók, aktivisták, üzletemberek lehallgatásának engedélyezését törvénytelenül, teljes egészében lepasszolta államtitkárának, Völner Pálnak. Ma az is kiderült, hogy Varga Judit ezzel egy olyan politikus kezébe adta azt a döntést, hogy ki ellen vethetik be Magyarországon a Pegasus kémszoftvert, aki még Polt Péter ügyészsége szerint is korrupt, és folyamatosan milliós összegeket fogadott el készpénzben a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől" - írja a Momentum elnöke. 

Hozzáteszi:

Ha a Bírósági Végrehajtói Kar le tudja fizetni Völnert, vajon kinek tett még „szívességet”? Engedélyezhette bárki lehallgatását kenőpénzért cserébe?

Völner Pál a történtek hatására lemondott, de Varga Judit igazságügyi miniszter nem. Ezt nehezményezi Donáth. Posztja szerint ugyanis Varga Judit az, aki hagyta, hogy – törvénytelen módon – egy megvesztegethető államtitkára feleljen a lehallgatások engedélyezéséért.

"A miniszter nem csak képtelen ellátni feladatát és mással végezteti a lehallgatások engedélyeztetését, de saját minisztériumát és beosztottait is képtelen felügyelni. Azonnal le kell mondania"  

- hangsúlyozza Donáth.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Pusztába kiáltott borsó

  • Sándor Panka

Az előadás Sidney Lumet 1976-os (hozzánk 1980-ban eljutó), azonos című filmje nyomán készült. Az Oscar-díjakkal dúsan dekorált filmet Lee Hall tette színpadra 2017-ben, s most ezt az adaptációt használja Puskás Tamás rendezése is.

Bajnokok reggelije

A minap elindult Sportrádió első néhány perce hűen tükrözi a magyar rádiós szcéna mentális állapotát. Harsányi Leventét, miután a „megújuló” Petőfi rádióból kiakolbólították, kis híján mártírként siratták el. Ugyanő a Himnusz alatt most úgy feszített új munkahelyének nyitóünnepségén, mint pók a lucernásban.

Házmegesz

  • - bzs -

Elsőre nehéz hová tenni a Netflix különös stop-motion animációját. Az ír Enda Walsh forgatókönyve alapján készült háromfelvonásos rémálom erősen rétegfilmnek tetszik a megszokott egyszeri fogyasztásra szánt Net­flix-felhozatalban. A film főszereplője egy ház, mely titokzatos módon különböző korokban tűnik fel, hogy pokollá tegye lakói életét.