Lemond a vesztegetési ügyben gyanúsított Völner Pál

  • narancs.hu
  • 2021. december 7.

Belpol

A fideszes államtitkár azt mondja, nem követett el bűncselekményt.

Nem követett el bűncselekményt, államtitkári és miniszteri biztosi feladatait tisztességesen és a törvényeknek megfelelően végezte, azonban vállalja az ügy politikai következményeit és a mai nappal lemond államtitkári posztjáról Völner Pál államtitkár - írja a 24.hu a politikus hivatalos közleménye alapján.

 A sajtóközleményt Völner Pál ügyvédjén, Papp Gáboron keresztül adték ki, és az is szerepelt benne, hogy Völner együttműködik a hatóságokkal.

A Legfőbb Ügyészség kedd reggel közölte, hogy Polt Péter kezdeményezi Völner Pál államtitkár mentelmi jogának felfüggesztését, ugyanis megalapozott gyanú merült fel, hogy Völner rendszeresen 2-3 millió forintot kapott a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől azért, hogy konkrét ügyeket intézzen.

A nyomozás hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyik, az ügyben korábban, letartóztatták a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?