Az Igazságügyi Minisztérium is reagált Völner lemondására

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. december 7.

Belpol

Helyeslik, és remélik, hogy Varga Judit miniszterhelyettese tisztázza magát.

"Magyarországon a törvények mindenkire vonatkoznak. Az ügyészség a kormánytól független és mint közvádló, az állam büntető igényének kizárólagos érvényesítője" - írja sajtóközleményében az Igazságügyi Minisztérium, arra reagáva, hogy  a mai napon a Legfőbb Ügyészség kezdeményezte az igazságügyi miniszterhelyettes Völner Pál országgyűlési képviselői mentelmi jogának felfüggesztését.

"Nyilvánvaló, hogy Völner Pál az eljárás alatt államtitkári feladatait nem tudja ellátni, ezért helyes, hogy lemondott. Bízunk abban, hogy az eljárás során Völner Pál tisztázza magát" - teszik hozzá. 

A közlemény kitér arra is, hogy a végrehajtókkal kapcsolatos korábbi igazságügyi minisztériumi feladatok 2021. október 1-jétől a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságához tartoznak.

Ez azért is érdekes, mert Völner 2019 augusztusától a Magyar Bírósági Végrehajtói Karral kapcsolatos feladatokat ellátó miniszteri biztos is volt, a vesztegetési ügyben pedig épp annak megalapozott gyanúja merült fel ellene, hogy hosszabb időn át, rendszeresen 2-3 millió forintot kapott a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk