Donáth Anna: Magyar Péter húzta ki az apátiából a társadalmat, a Momentum okozta a repedéseket

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. április 19.

Belpol

Kampányindító beszédében többször is kitért Magyar Péterre. 

A Momentum európai parlamenti (EP-) képviselőinek részük volt Orbán Viktor miniszterelnök európai elszigetelésében és a NER alapjainak megrengetésében – jelentette ki Donáth Anna pártelnök, EP-képviselő és listavezető pénteken a Momentum európai parlamenti és önkormányzati kampánynyitóján.  

Donáth Anna szerint a kegyelmi ügy és a Varga Judit volt igazságügy miniszterről kikerült hangfelvétel a széles társadalom számára is nyilvánvalóvá tette azt a morális mélységet, ahová Orbán Viktor és kormánya került.

Az Orbán-rendszer erkölcsi, szellemi és politikai alapjai még a sajátjaik szemében is megroppantak. Mondjuk ki: ez a NER őszödi pillanata. 

Magyar Péterről, a Tisztelet és Szabadság Párt (Tisza) alelnökéről közölte, Magyar Péter jelentős érdeme, hogy kihúzta a társadalmat a politikai apátiából, és élesztgeti a reményt a kormányváltásra. Úgy értékelt ugyanakkor: a rendszer repedéseinek jó részét a Momentum okozta.

Donáth Anna eszélt arról is, megérti azokat is, akik gyanakodva figyelik Magyar Pétert, mert a Fidesz politikájának számos elemével ma is egyetért. De sok minden össze is köt: Magyar Péter is csatlakozna az Európai Ügyészséghez – mutatott rá, közölve azt is, a céljuk közös: a rendszer lebontása és egy új Magyarország felépítése.

Kijelentette, aki a Momentumra szavaz, Európára szavaz. Cseh Katalinnal, a Momentum EP-képviselőjével együtt nem szégyelljük, hanem büszkék vagyunk arra, hogy részünk volt Orbán Viktor európai elszigetelésében és a NER alapjainak megrengetésében - fogalmazott. Hozzátette: ezt a politikát akarják folytatni június 9. után is, európai eszközökkel veszik ki a részüket a kormány meggyengítéséből és leváltásából 2026-ra.

Arról is beszélt, hogy ahogy Magyar Péter nem kér Gyurcsány Ferencből, a DK elnökéből, úgy a „DK által bekebelezett óbaloldal” sem akar együttműködni Magyar Péter mozgalmával. Elmondta, Magyar Pétert megérti, a „régi baloldalnak” csak azt tudja mondani: lelkük rajta.

Rögzítette, ezután is bíznak a partnerségben és az együttműködésben, és biztosak abban, hogy a Momentum nélkül nem lehet kikecmeregni az Orbán-rendszer zsákutcájából, és újra meglelni az Európába vezető utat. Ehhez szükség van a magyar közélet legeurópaibb pártjára: a Momentumra. Szerinte csak a Momentum adhat garanciát arra, hogy a következő rendszer ne a jelenlegi újracsomagolt változata legyen.

  

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk