Döntött a Kúria: Hegedüs Zsuzsa reprezentációs költései közadatnak minősülnek

  • narancs.hu
  • 2020. október 4.

Belpol

A Miniszterelnöki Kabinetiroda évek óta titkolja, mire ment el ez a pénz.

Közadatnak minősül, hogy Hegedüs Zsuzsa hátrányos helyzetűekkel foglalkozó miniszterelnöki megbízott mire költi a havi nettó 920 ezer forintos tiszteletdíján felül neki juttatott havi átlag 136 ezer forintos reprezentációs összeget – áll a Demokratikus Koalíció közleményében. Hegedüs 2016-ban úgy tapsolt el másfél millió forintot éttermi számlákra és vendégfogadásra ebből a forrásból, hogy közben nem rendezett olyan eseményt, ahol neki kellett volna fizetni a meghívottak vendéglátását – legalábbis ennek nem találta nyomát annak idején a Direkt 36.

A DK 2017-ben indított pert azért, hogy nyilvánosak legyenek ezek a bizonyos reprezentációs költések, most ennek eredménye a Kúria döntése.

2018-ban részletes cikkben számoltunk be Hegedüs Zsuzsa brutális költéseiről:

Közpénz és radír – Eltűnt tízmilliók Orbán főtanácsadójának alapítványánál

Hegedüs Zsuzsa 2010-ben nagy tervekkel és komoly állami pénzek birtokában indította el alapítványát. Az egykori szociológus a legszegényebb családokat akarta önellátó élelmiszertermelésre megtanítani. A célokból mára alig maradt valami, viszont az alapítvány egy kisebb vagyont költött magára. Megpróbáltuk kiszámolni, mennyit és mire.

Figyelmébe ajánljuk