Vizsgálni fogja az I. kerületi önkormányzat Rákay Philip lakáscseréjét

  • narancs.hu
  • 2020. október 4.

Belpol

A polgármester szerint elképzelhető, hogy színlelt szerződésről volt szó.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk a Magyar Televízió volt vezérigazgató-helyettese és felesége 2018-ban elcserélt egy 24 négyzetméteres józsefvárosi ingatlant egy 60 négyzetméteres budaira. A két ingatlan mérete és elhelyezkedése alapjaiban különbözik, a józsefvárosi lakás értéke töredéke lehet a Budai Várban található ingatlannak. A földhivatali dokumentumokból pedig az is kiderült, hogy 2018 novemberében Rákay Philip felesége vásárolta meg a józsefvárosi lakást, majd 9 nappal később csereszerződést kötött a Bécsi kapu téri ingatlan bérlőjével, amelynek értelmében a VIII. kerületi ingatlan a várbeli bérlőre szállt. A lakást azonban nem sokáig tartotta meg az új tulaj sem. A tulajdonjog bejegyzése után 13 nappal ugyanis eladta a józsefvárosi ingatlant, méghozzá éppen annak a személynek, akitől nem sokkal korábban Rákayék megvették azt.

Rákay Philip egyszobás józsefvárosi lakását cserélte el egy I. kerületi ingatlanra

Az MTVA volt vezérigazgató-helyettese szerint minden a hatályos jogszabályok és törvények betartásával történt. A Magyar Televízió volt vezérigazgató-helyettese és felesége 2018-ban elcserélt egy 24 négyzetméteres józsefvárosi ingatlant egy 60 négyzetméteres budaira - írja a 24.hu az Budavári Önkormányzattól kikért szerződések alapján.

Most az RTL Híradónak úgy nyilatkozott V. Naszályi Márta az I. kerület polgármestere, hogy kivizsgálják a gyanúsnak tűnő szerződéseket. Rákay és családja által bonyolított lakáscserénél pedig felmerülhet a színlelt szerződés gyanúja. „Lesz vizsgálat. Minden, pillanatnyilag meglévő lakásunknak a bérleti szerződését, az egész aktát már átvizsgáltuk. Egy előzetes vizsgálaton már az egész kupac átesett. Azokat az aktákat, amelyekkel kapcsolatban felmerültek kételyek, azokat további vizsgálatra félretettük, és elkezdjük szépen feldolgozni őket” – mondta a polgármester.

Figyelmébe ajánljuk