Karácsony Gergely: hazugságokra tényekkel, politikai rágalmakra dokumentumokkal válaszolunk – már megint

  • narancs.hu
  • 2020. április 20.

Belpol

A főpolgármester megerősítette, a Pesti úton mindig is volt főállású orvos, melyet most egy nyilvánosságra hozott e-maillel bizonyít.

A járvány elleni védekezés szempontjából meglehetősen aggasztó, hogy a tisztifőorvos asszonyt is politikai szerepbe kényszerítik – fogalmaz Facebook-posztjában Karácsony Gergely főpolgármester.

Karácsony legújabb bejegyzésével Müller Cecília azon kijelentésére reflektál, miszerint „legalább egy hétig fizikalilag nem volt a Pesti úti idősotthonban jelen orvos. "

Karácsony az ATV Reggeli Start című műsorban is beszélt a Pesti úti idősotthonban történekről, és kijelentette, hogy nem ő kezdte a sárdobálást; hanem a kormány kezdett el hazudni mint az állat.

Megerősítette, hogy a Pesti úton mindig is volt főállású orvos, nem mondtak fel neki, sőt, kirendeltek mellé segítségként még egy orvost. Az eredeti orvos most otthon fekszik koronagyanús tünetekkel.

A főpolgármester most fenti kijelentését erősítette meg Facebookon, azt írja, amikor az orvos karanténba került, azonnal intézkedtek a pótlásáról, melyet ezúttal írásos bizonyítékkal is alátámasztott. „Minden egyéb hamis vádra válasz a Pesti úti idősotthon vezetőjének a főjegyzőnek emailben elküldött jelentése" – fogalmaz.

A levélben az áll:

  • Intézményünknek a járványveszélyt megelőzően és a járvány időszakában is mindvégig volt főállású orvosa.
  • Intézményünkben az ellátottak ápolása, a szolgáltatóval kötött szerződésnek megfelelően az orvosi felügyelet mindvégig biztosított volt.
  • Kéréseinkre, megkereséseinkre a Főpolgármesteri Hivataltól minden támogatást, segítséget megkaptunk.

„Szerintem a tisztifőorvosnak a járvány ellen kellene küzdenie szakmai alapon és nem a fővárosi önkormányzat ellen politikai alapon. Mi mindenesetre a szakmai megközelítést választjuk és a járvánnyal küzdünk. Minden egyéb másodlagos most." – zárja sorait Karácsony.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?