Dúró Dóra L. Simon Lászlóról: „Tudtuk, hogy az aberrációhoz vonzódik”

  • narancs.hu
  • 2023. november 2.

Belpol

Felháborodott a Nemzeti Múzeum igazgatójának köszönetnyilvánításán a szélsőjobboldali politikus.

Megnyilatkozott a magyar családok védelmező asszonya, Magyarország Wishről rendelt védőszentje, Dúró Dóra. A könyvdaráló, kiállításbezárató szélsőjobboldali politikus azután ragadott billentyűzetet, hogy L. Simon László megköszönte neki: megsokszorozódtak a látogatók a Nemzeti Múzeum LMBTQ-témájú fotókiállításán. Azt ugyanis Dúró mószerolta be a készséges Csák Jánosnál.

„Azok után, hogy Csák János megállapította: a Nemzeti Múzeum törvénysértést követett el, L. Simon László nemhogy behúzná fülét-farkát, hanem még neki áll feljebb, mert a saját minisztere megzavarta LMBTQ-népszerűsítés közben” – írja Dúró. „Persze tudtuk korábbi, obszcén »versei« alapján is, hogy az aberrációhoz vonzódik, de most már a saját kormányán is gúnyolódik, ami azért szokatlan, mert Orbán Viktor nem szokta az ilyesmit eltűrni.”

A politikus posztja szerint Alföldi Róbert is a látogatók számával dicsekedett, de ez nem jelent semmit. „Felőlem bárki nézegethet tűsarkúba öltözött férfiakról fotókat otthon a négy fal között, de a Nemzeti Múzeumnak méltósága van.” Dúró szerint az, hogy a 18 éven aluliakat nem tudják kizárni a múzeumból, azt bizonyítja, hogy nem működik az állam.

„Óriási tévedés tehát, ha a Nemzeti Múzeum főigazgatója úgy gondolja, hogy a kiállítás erkölcsi tartalma nem szempont, csak az, hogy minél többen megnézzék. Ez a kereskedelmi TV-k színvonala.”

Dúró Dóra szerint „nem lehet egyszerre két Istent szolgálni”. „A Nemzeti Múzeumban bemutatott kiállítás LMBTQ-propagandát folytat (...) egy tizenhárom éve kétharmaddal kormányzó, magát nemzeti, keresztény, konzervatív erőként meghatározó kurzus idején. Az intézmény élén pedig egy olyan személy áll, aki szerint mindez rendben van, sőt fittyet hány az Országgyűlés által elfogadott törvényre és az elvileg felette álló miniszter utasítására is.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk