Mégis bemehetnek a 18 éven aluliak a World Press Photo kiállításra

  • narancs.hu
  • 2023. november 2.

Belpol

Dúró Dóra terve nem jött be. 

Nem tudja jogszerűen végrehajtani a Magyar Nemzeti Múzeum a kulturális és innovációs miniszter felszólítását, miszerint 18 évesnél fiatalabbak ne látogathassák a 2023-as World Press Photo kiállítást – írja az AFP nyomán a Népszava.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője kiakadt azon, hogy a World Press Photo kiállításon többek közt egy meleg idősotthont ábrázoló képsor is helyt kapott. Ezen többek közt női ruhába és magukat tűsarkúban rúzsozó férfiakat örökítettek meg. Dúró törvényességi felügyeleti eljárást kért Csák Jánostól. A tárcavezető válaszában közölte, hogy a családok védelméről szóló törvény érvényre jutásának biztosítását kérte számon az intézmény főigazgatóján, L. Simon Lászlón, így aztán a döntés értelmében 18 éven aluliaknak nem adnak el jegyet. 

Ugyanakkor mint kiderült, a gyerekek mégis bejuthatnak, mivel a Magyar Nemzeti Múzeum senkitől nem kérheti el a személyi igazolványát. 

„A múzeum a látogatók együttműködésére és szabálykövetésére támaszkodik. A weboldalon fel van tüntetve, hogy 18 éven aluliak nem vásárolhatnak jegyet, és a kiállítás bejáratánál 18 éven aluliakat korlátozó tábla is van”

– tájékoztatott a múzeum. 

A tapasztalat szerint beengedik a kiskorúakat a kiállításra. A lap azt írja, vasárnak több tucat embert állt a múzeum előtt sorban, köztük néhány gyermekes család, amelynek tagjai nem is tudtak a korlátozásról. „Minden gond nélkül beengedtek minket” – mondta Premek Beran, egy cseh látogató. Ő a jegyeket egy automatából vásárolta meg 10 és 15 éves gyereke számára. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk