Eddig 90 millió forintot gyűjtöttek össze Iványi Gáborék

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 6.

Belpol

A Fővárosi Önkormányzat kész akár a fenntartói szerepet is átvállalni a bajba jutott intézményeknél.

Eddig 90 millió forint gyűlt össze az Iványi Gábor vezette Oltalom Karitatív Egyesület gyűjtésén, amit azután indítottak, hogy a NAV végrehajtást indított és inkasszálta az egyesületet működtető Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) bankszámláit – derül ki az RTL Híradó riportjából.

Azt egyelőre nem tudják, hogy az összegyűjtött pénzből mely intézményeik működtethetők.

„Hogyha én ezt a rendszerváltás körül gondoltam volna, hogy valaha azokkal, akikkel ezt közösen vittük hajdan véghez, azokkal szemben leszek kénytelen az alapvető emberi jogaimért harcolni, akkor azt egyszerűen nem hittem volna el” – mondta a Híradónak Iványi Gábor, hozzátéve, hogy amit a hatalom csinál ellenük, az „elfogadhatatlan politikai gaztett.”

A kormányhivatal szerint, ha a MET pénzhiánya veszélyezteti a gyermekek és a gondozottak érdekeit, akkor az ellátási kötelezettséget a józsefvárosi, illetve a Fővárosi Önkormányzatnak kell megoldania. A főváros segítségként már tavaly átvett tőlük 67 szociális munkást. Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes most arról beszélt, készek akár a fenntartói szerepet is átvállalni a bajba jutott intézményeknél.

A Híradó emlékeztetett, a legnagyobb probléma a MET vidéki iskolával van, ugyanis ezeket az önkormányzatok nem, csak az állam vehetné át. Szeged ezrét például úgy próbál segíteni, hogy jövőre is átvállalja az iskolába járó gyerekek étkezési költségeit, a MET regionális vezetője szerint a működéshez azonban az iskola alapítványának támogatására is szükség lenne.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk