Őrsi Gergely tényleg kilépett az MSZP-ből

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 6.

Belpol

Az önkormányzati munkában szerinte nincs helye a pártpolitikának.

Őrsi Gergely hivatalosan is beadta írásos lemondási nyilatkozatát és kilépett az MSZP-ből. A II. kerület polgármestere az Indexnek nyilatkozva megismételte, szerinte az önkormányzati munkában nincs helye a pártpolitikának.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Őrsi Gergely egy hónappal ezelőtt jelentette be, hogy kilép a szocialista pártból. A hivatalos szakítás után úgy fogalmazott:

„2019 óta, amióta polgármester vagyok, nem írtam le pártnevet, nem politizáltam pártpolitikusként.”

Hozzátette, a párt felső vezetésével nem egyeztetett végleges döntése meghozatala előtt, mivel régóta tudták, hogy ezt tervezi, így nem is marasztalták. Mint megjegyezte, túl sok járulékos haszna egyébként nem is származott a tagságból, a kampányához sem kapott a központtól anyagi támogatást, önkéntesek segítették munkájukkal újraválasztását. Őrsi Gergely a szavazatok 69,72 százalékát begyűjtve nyerte meg a II. kerületi polgármester-választást, a 24.hu-nak adott júliusi interjújában pedig arról beszélt, fideszes szavazatokat is be tudott húzni.

Az Index azon kérdésére, hogy vajon függetlenként könnyebb lesz-e konszenzust találni a többi képviselővel a testületi munka során, a polgármester azt válaszolta, eddig is megvolt egyfajta lokálpatrióta összhang, ami az őt támogató frakciószövetségben mutatkozott meg, azaz külön MSZP-frakció 2019 óta nem volt. Őrsi Gergely hangsúlyozta, kilépése nem a párt elleni demonstratív kritika.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk