Egészen nagy koalíció alakult Pesterzsébeten

  • narancs.hu
  • 2024. július 17.

Belpol

A Fidesz–MSZP–(ex)DK-összefogás tiszteletdíjakat emelt, bizottsági személycseréket hajtott végre, jutalmat adott a polgármesternek. 

Két bizottság elnökét lecserélték, külsős bizottsági tagokat váltottak le, megemelték a képviselők, bizottsági elnökök és tanácsnokok tiszteletdíját, és négyhavi bért, hatmillió forint jutalmat adtak a polgármesternek, illetve előirányzatként megszavaztak 60 millió forintot hivatali autóra: ilyen döntéseket hoztak a Fidesz, az MSZP-s képviselői és a két korábbi DK-s a pesterzsébeti képviselő-testület csütörtöki ülésén.

A Telex írása szerint Budapest XX. kerületének önkormányzatát 2019 óta és a következő három hónapban még olyan testület irányítja, amelyet öt fideszes, két MSZP-s, két DK-s, két LMP-s, két momentumos, egy jobbikos, egy párbeszédes és két civil, korábban DK-s képviselő alkot. Utóbbiak a Helló Pesterzsébetiek című civil szervezethez tartoznak két éve. A polgármester Szabados Ákos, 1998 óta dolgozik, és októbertől is folytathatja, régebben MSZP-s volt, most független, de a Fidesz támogatta. A Fővárosi Közgyűlésben általában a Fidesszel együtt szavaz.

Az említett előterjesztések közül a tanácsnokok és képviselők tiszteletdíjának emelését a polgármester adta be írásban, a többit képviselők terjesztették be, szóbeli javaslatként. 

A kerületben az MSZP és a Fidesz korábban együttműködött, aztán a ciklus második felében a szocialisták kiszorultak a kormányzásból. A mostani összefogás értelme – az egyik nemmel szavazó ellenzéki szerint – az lehet, hogy a nyárra minden érintett megkapja az emelést, még azok is, akik októbertől nem folytathatják. 

A képviselői tiszteletdíj ugyan csak ötezer forinttal emelkedett, 350 ezerre, a bizottsági elnököké viszont 411-ről 700 ezer forintra.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk