Egy hét alatt megsokszorozódott az ügyeletet igénylő óvodások és kisiskolások száma

  • narancs.hu
  • 2021. március 19.

Belpol

Az óvodák, a bölcsődék és az iskolák nem zártak be. Ügyeleti rendszerben kell vigyázniuk a pedagógusoknak a gyerekekre, akik egyre többen vannak.

Március 17-én 5386 általános iskolás (a tanulók 0,74 százaléka) és 22 126 óvodás (az óvodások 6,86 százaléka) számára kértek gyermekfelügyeletet – írta meg a Népszava az Emberi Erőforrások Minisztériumától kapott adatokat. Ahogy írják, a múlt héten még csupán 8892 óvodás és 2679 iskolás gyermeknek kellett felügyeletet biztosítani az intézményekben, tehát megsokszorozódott azoknak a gyerekeknek a száma, akikre vigyázniuk kell a pedagógusoknak.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) újból és újból felhívja a figyelmet arra, hogy bár kell nyitva tartaniuk az intézményeknek, a kormány továbbra sem tervezi kiemelt csoportként kezelni az oktatás-nevelésben dolgozókat az oltási rendben. „Az ezeket működtető kollégák magukra, immunrendszerükre, és Kásler miniszter ars poeticája alapján a tízparancsolatra vannak utalva a vírussal szembeni védekezésben” – írják.

Figyelmébe ajánljuk