Egyre több olyan diák jut pénzéhez, aki a lekapcsolt iskolaszövetkezetek miatt nem kapott fizetést

  • narancs.hu
  • 2017. július 13.

Belpol

Vannak még jó hírek ebben az országban!

„Sziasztok, én megkaptam a fizumat” – írta hétfőn Dávid, aki a budaörsi Tescóban dolgozott.

A bejegyzés abban a zárt Fb-csoportban történt, amelyet azok a diákok hozták létre, akik lassan egy hónapja nem kapták meg a fizetésüket a májusi munkájukért, miután a nyomozó hatóság június közepén többeket letartóztatott, a NAV pedig több iskolaszövetkezet számláját zárolta. (A gyanú szerint a szocialista Czeglédy Csaba körül egy olyan strómanokkal felhizlalt cégháló jött létre, amelynek a célja az adóelkerülés volt – az eset hátteréről a frissen megjelent Magyar Narancsban olvashat részletesen.) Azt még múlt héten írta nekünk a Rossmann, hogy „a Human Operator helyett a Rossmann ki tudja fizetni az elmaradt béreket. Ennek érdekében a diak [at] rossmann [dot] hu e-mail-címen is várjuk az érintettek jelentkezését adategyeztetés céljából”.

Képünk illusztráció

Képünk illusztráció

Fotó: MTI

A már említett Fb-csoportban Ákos – aki szintén tescós volt – ezt írta nemrég: „OMFG!!! It’s payday!!! Megjött a júniusi fizu!!!”

Hétfőn pedig Nikó írta ezt: „Mekiben voltam az I love Diakmunkan keresztul… Atvett a multijob… Egy het elteltevel ma mehetek a fizumert amit ezek nem fizettek. Minden oke.” Másokat a Pensum vett át vagy más iskolaszövetkezet: remélhetőleg a diákok szempontjából a megérkező fizetésekkel lassan lezárulhat az a méltatlan helyzet, amikor az embert a munkájáért nem fizetik ki.

(Az ügy hátteréről részletesen a csütörtökön megjelent Magyar Narancsban olvashat.)

Figyelmébe ajánljuk