Elítélték a Fidesz XV. kerületi polgármester-jelöltjét

  • narancs.hu
  • 2019. június 21.

Belpol

Becsületsértés.

A Fővárosi Törvényszék pénteken jogerősen elítélte becsületsértésért Pintér Gábort, a Fidesz XV. kerületi polgármester-jelöltjét - írja a 24.hu. A per más 5 éve húzódótt, most a másodfokú ítélet kimondta: Pintér politikushoz nem méltó módon beszélt egy rákospalotai roma nővel, ezért a bíróság megrovásban részesítette.

Az eset a 2014-es önkormányzati választást követő napokban történt: Pintér a polgármesteri hivatalban keveredett szóváltásba a választási szórólapok tartalma miatt egy nővel, a vita során pedig Pintér annyira kikelt magából, hogy "Takarodj, te cigány kurva!" kiáltással próbálta kirakni a nőt az épületből.

Pintér maga is feljelentést tett az esetben a nő ellen, aki szintén visszaszólt. A párhuzamosan zajló viszontvádas eljárásban azonban felmentő ítélet született.

A jogerős ítélet az őszi polgármesteri címért való indulást is befolyásolhatja, hiszen a kormány feddhetetlen előéletű figurákat szeretne jelölni, derítettük ki egy korábbi cikkünkben:

 

Elfogtunk egy levelet: íme Kubatov sorvezetője az őszi választásokra

Csak „feddhetetlen előéletű, erkölcsi-etikai szempontból kikezdhetetlen, közösség megbecsült tagjaiként" számon tartott jelöltek indíthatók a Fidesz színeiben az őszi önkormányzati választáson" - áll abban a levélben, amelyet Kubatov Gábor, a Fidesz ügyvezető alelnöke küldött ki még az EP-választás előtt a választókerületi elnököknek.

Figyelmébe ajánljuk