Eljárást indít a rendőrség a tegnapi tüntetés résztvevői ellen

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 16.

Belpol

Jogellenesen gyülekezett és vonult a Budai várba a tüntetők egy csoportja.

A bejelentett és tudomásul vett gyűléseket követően a tüntetők egy csoportja jogellenes gyűlésbe kezdett, és a Budai várba vonult – ezzel indokolja a rendőrség, hogy eljárást indít több tüntető ellen.

Tegnap, szeptember 15-én az egészségügyben tapasztalható várólisták, az akkumulátorgyárak és persze a tanárok és az oktatás helyzete miatt hirdettek tüntetést. A tiltakozók Orbán Viktort is meghívták, aki nem jelent meg az eseményen.

Az egyik gyűlés az Elvis Presley parktól a Kossuth térig haladt el, a másik a Kossuth tértől az Alagút utcáig.

A bejelentett és tudomásul vett gyűléseken a résztvevők közül négyen a Margit hídon, illetve a Kossuth Lajos téren, a Rákóczi-szobornál pirotechnikai eszközöket működtettek el, ezért velük szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság polgári felhasználású robbanóanyaggal és pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt szabálysértési eljárást indít – írja a police.hu.

A rendőrség eljárást indít azokkal szemben, akik az Alagút utcánál befejeződő tüntetés után „jogellenes gyűlésbe kezdett”, és a Király lépcsőn át a Budai várba vonult.

„A jogellenes gyűlés agresszívvá vált résztvevői a Király lépcsőn a rendőrsorfalat lökdösni kezdték, ezért a rendőrök a balesetveszély elkerülése érdekében többször felszólították őket magatartásuk befejezésére” – közölte a rendőrség. A jogellenes gyűlés résztvevői a Hunyadi úton át ismételten megkíséreltek feljutni a Karmelita kolostorhoz. Emiatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság egy fővel szemben gyülekezési joggal visszaélés szabálysértése okán szabálysértési eljárást indított.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk