Feljelentést tett Hadházy a miniszterelnök angol nyelvű honlapja ügyében

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 16.

Belpol

Túlárazott és rövid életű volt.

Feljelentést tett Hadházy Ákos a miniszterelnöki angol nyelvű elcsalt propaganda honlap, a primeminister.hu ügyében. Ahogy korábban már beszámolt róla, egy külön angol nyelvű honlap létrehozását és 22 hónapos üzemeltetését rendelte meg a kormány "horribilis, 75 millió forintért".

Mint a parlamenti képviselő a Facebookon írja, a honlapnak 2022 december végéig kellett volna üzemelnie, azonban 2022 április 28-a volt a legutolsó bejegyzés, "utána a kutya sem foglalkozott már vele. Jelenleg sem létezik, hanem a miniszterelnöki eredeti honlapra irányít".

Azonban – fogalmaz Hadházy – az internet nem felejt, az archivált tartalmak alapján igazolható a csalás: 22 hónap helyett csak 13 hónapig működött az angol nyelvű propagandaoldal. "Ráadásul – ahogyan a feljelentés részletesen is alátámasztja – a 75 millió nevetségesen magas, többszörösen túlárazott összeg, a legmegengedőbb számítással sem lehetett volna több 15-20 milliónál."

A feljelentést itt olvashatja.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk