Ellenőrzi az iskolákat az Oktatási Hivatal

  • narancs.hu
  • 2023. október 11.

Belpol

Többnyire a leszakadó intézményekre kíváncsiak.

Az elmúlt másfél évben összesen 68 köznevelési intézményben indított komplex ellenőrzést az Oktatási Hivatal, idén októberben és novemberben pedig további 17 intézményben vizsgálódtak – derül ki a Népszava cikkéből. Az ellenőrzéseket az esetek mintegy felében azért indították el, mert az adott intézményekben magasabb volt a tanulók lemorzsolódásának az aránya a megyei vagy az országos átlaghoz viszonyítva.

Az Oktatási Hivatal közlése szerint 26 esetben indítottak ellenőrzést a fejlesztési-intézkedési tervek elmaradása miatt, pedagógiai-szakmai ellenőrzések eredményei alapján azonban még nem vizsgáltak intézményeket, intézményvezetőket – komplex ellenőrzést ugyanis több okból is indíthatnak, idetartozik az is, ha az intézmény az országos kompetenciaméréseken az országos átlagnál jóval gyengébb eredményeket ért el.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk