Elmarasztalták a mentésirányítót a Gálvölgyi-ügyben

  • narancs.hu
  • 2023. július 18.

Belpol

Lezárult a mentőszolgálat belső vizsgálata. 

Lezárult az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) belső vizsálata, melyet a „Gálvölgyi-ügyben” indítottak. A Naphire.hu információi szerint elmarasztalás is történt, továbbá minden mentésirányítóra több napos képzés vár a nyáron. 

 

„Az intézkedések szakmai értékelése szerint a segélyhívást fogadó mentésirányító rosszul döntött, amikor a bejelentőtől kapott információk alapján az esetet nem az életveszélyes kategóriába („P1 riasztás”) sorolta. Ennek következtében a rendelkezésre álló és riasztható rohamkocsi azonnali kiküldésére nem került sor. Egy másik mentésirányító az ismételt hívások kezelésekor kommunikációs hibát vétett. A felelősség megállapítása elmarasztalást vont maga után” – közölte az OMSZ a lappal. 

A közleményben hozzátették, a nyár folyamán összes mentésirányító csoport dolgozója számára kétnapos, intenzív továbbképzést tartanak, amely egyebek mellett jogi, kommunikációs, pszichológiai, és mentés-szakmai elemeket, valamint gyakorlatokat is tartalmaz.

Mint ismert, a színész május elején lett rosszul, de hiába hívtak ki hozzá mentőt, nem érkezett meg, ezért a két lánya vitte a kórházba. A rendőrség nyomozást indított, melyet bűncselekmény hiányában megszüntettek, az ügyészség azonban újra elrendelte a nyomozást. 

Gálvölgyi János a közelmúltban adott interjút a Magyar Narancsnak. 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk