Előválasztás: Bajnai Gordon Karácsonyt támogatja

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 10.

Belpol

A volt miniszterelnök a hideg logika, a racionális elemzés alapján jutott a döntésre.

Bajnai Gordon  7+1 pontban osztotta meg gondolatait az előválasztásról a Facebookon, egyszersmind levezette, miért Karácsony Gergelyt támogatja az ellenzéki előválasztáson.

"A személyes- és pártszimpátiát is a győzelemnek kell alárendelni. Érdemes hideg fejjel mérlegelni, helyben is és a miniszterelnök-jelöltek esetében pedig mindenképpen: kinek van esélye a végső győzelemre? Ki az, akiről elhisszük, hogy a közvetlen párthíveken túl is képes szavazatot szerezni? Ki az, akit azok is támogatnak majd, akik pár éve még a Fideszre voksoltak? Azok, akik bizonytalanok, nem szimpatizálnak egyetlen párttal sem, akik nem is gondolják ellenzékinek magukat, csak elegük van az egészből? Ki tehát az a személy, aki a hívek elkötelezett táborán túl, akár csak a kisebb rosszként, de választható lesz? Ki az, aki közel három millió szavazót egyetlen, változást akaró táborba képes egyesíteni jövő tavasszal?"

És akkor ráfordul a lényegre:

"Én ezen hideg logika, racionális elemzés alapján jutottam oda, hogy a szükséges többség megteremtésére,

a jövő áprilisi győzelem kivívására legalkalmasabbnak Karácsony Gergelyt tartom.

Ezért fogom a szeptemberi előválasztáson őt támogatni és ezt ajánlom - párt- és személyes szimpátiától függetlenül - minden előválasztó társamnak is.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk