Első fokon börtönre ítélték a volt MSZP-s alpolgármestert a parkolási mutyi miatt

  • narancs.hu
  • 2024. március 5.

Belpol

Fürst György korábban megúszott egy ingatlamutyit.

Első fokon hat év hat hónap börtönbüntetést kapott Fürst György VI. kerületi volt MSZP-s alpolgármester különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, pontosabban a főváros korábbi parkolási rendszerét érintő milliárdos visszaélések miatt – adta hírül a Telex.

A volt szocialista alpolgármester később a Centrum Parkoló Kft. ügyvezetője és tulajdonosa volt. 2010-ben gyanúsították meg, de a per 2016-ban indult meg hárommilliárd forintos vagyoni hátrányt okozó bűncselekmények vádjával. Huszonnégy vádlott közül Fürsttel együtt huszonkettő embert talált bűnösne a bíróság, a legtöbbeket bűnsegédként elkövetett hűtlen kezelés vagy adócsalás vádjában.

A „parkolási mutyiban”  az I., II., VI., VII., VIII., XI. és XII. kerület parkolási rendszerének üzemeltetői vettek részt. A Fővárosi Önkormányzatok Társulása a Centrum Parkoló Kft.-vel kötöttek szerződést, a bevételek 30 százalékát az önkormányzatok kapták be, de a cég egyre több alvállalkozót vont be a munkába, a kiszervezett tevékenységek, megrendelt szolgáltatások gazdaságilag indokolatlanok, hátrányosak voltak és 3 milliárdos kárt okoztak.

Fürstöt korábban egy ingatlanmutyiban is bűnösnek találták, akkor két Andrássy úti ingatlan 2004-es elidegenítése ügyében, összesen több száz millió forintos hűtlen kezelés miatt  két év felfüggesztettet kapott.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk