Eltávolította a Fidesz egy videóját a Facebook

  • narancs.hu
  • 2021. december 26.

Belpol

Engedély nélkül használták a Roxette számát, a Hír TV-n inkább levették a hangsávot. 

Letiltotta a Facebook a Fidesz kongresszusáról készült videót, mert a Roxette együttes "Listen to Your Heart" dala a jogtulajdonos engedélye nélkül hangzott el – hívja fel a figyelmet a posztjában Hadházy Ákos független képviselő.

"A posztnak csak a hűlt helye látszik. A HírTV monstre 5,5 órás (!) közetítéséből pedig levették a hangsávot azokban a percekben, amikor a lopott számot játszották engedély nélkül" – írja Hadházy, aki ki is vágta a HírTV adásából a vonatkozó részt, itt a közvetítés elnémul egy ponton: 

A Fidesz által a Facebookra kitett, a kongresszusról készült összevágott videó pedig már elérhetetlen. 

"A kis eredmény is eredmény, végre kis következménye volt egy fideszes lopásnak, mégha 'csak' szellemi tulajdon lopásáról volt is szó. De karácsonykor örülünk az egészen kicsi jó híreknek is A mellékelt mailben a jogtulajdonos jelzi, hogy töröltetni fogja a posztot, mert sem tőle, sem az együttes énekesétől nem kértek engedélyt, hogy használhassák a számot. "

Hadházy emellett egy levelezést is megosztott, amelyben a Roxette számait kiadó cég egy munkatársa ír arról, hogy sem Orbán Viktor, sem a pártja nem kapta meg a cég beleegyezését a zenekar számainak felhasználásához. A novemberben kelt levélben a cég azt ígérte, hogy a Facebookhoz fordulnak majd az ügyben, hogy távolítsa el a videót – úgy tűnik, ez azóta meg is történt. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.