Átrendezték a költségvetést, nem épül stadion Pécsen

  • narancs.hu
  • 2021. december 25.

Belpol

A felszabaduló pénz legnagyobb hányada Mager Andrea tárca nélküli miniszter hivatalához került.

December 24-én két Magyar Közlöny is megjelent, ezekből az derül ki, hogy a 2021-es költségvetést módosították, több száz milliárd forintos átrendezésről szólnak a kormány határozatai – írja az Mfor.

Most szabályozták a SZÉP-kártyáról való élelmiszer-vásárlást és befagyasztották a jelzáloghitelek kamatait

Szintén december 24-én vált nyilvánossá, hogy 341,5 milliárd forintot kivesz a kormány a Gazdaság-újraindítási Alapból, és ebből a pénzből 208 milliárdot a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, Mager Andrea hivatala alá tartozó beruházások támogatására fordítanak. 101 milliárd forint az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz kerül, majdnem felét az ITM-hez tartozó társaságok beruházásaira költik, de jut a villamosenergia-termelés ellentételezésére, szakpolitikára, és 6 milliárd az Erzsébet-táborok támogatására, 2 milliárd pedig a Miniszterelnökséghez tartozó gazdasági társaságok tőkéjének emelésére. Jut közel 2 milliárd sportversenyek támogatására, és a Bethlen Gábor Alaphoz is továbbítanak 1,6 milliárd forintot.

Ugyanakkor visszavonta a kormány a Pécsi Mecsek Futball Club új stadionjának megépítéséről szóló határozatát. 

A városban egy 8 ezer fős lelátójú stadiont építettek volna 12–18 milliárd forintból, már a beruházás előkészítésének felelőseit is kijelölték. Korábban szó volt arról, hogy a helyieket megosztja a terv.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk