„Embert a vasra” címmel zajlik a Honvédség toborzókampánya

  • narancs.hu
  • 2024. január 27.

Belpol

Ez már a második fázis, elkötelezett fiatalok jelentkezését várják a tatai tüzérekhez.

Lele Gergő hadnagy, az MH Klapka György 1. Páncélosdandár vitéz Barankay József 1. Tüzérosztály szakaszparancsnoka bemutatta az új Panzerhaubitze (PzH) 2000 önjáró löveget – az Origón, két csöcskontent között –, hogy kedvet csináljon az elkötelezett fiataloknak a jelentkezéshez. Várják őket a tatai tüzérekhez, február 12-ig még lehet jelentkezni.

 Lele fontosnak nevezte, hogy a jelentkezők betöltsék a 18. életévüket. A beérkezést követően az érdeklődők egészségügyi és pszichológiai felmérésen vesznek részt, valamint felmérik fizikai állóképességüket, ha alkalmas lesz a jelentkező, először az alapkiképzés, majd az adott eszközre való felkészítés következik.

A békepárti kormány propagandalapjában az is szerepelt, hogy a PzH 2000 önjáró löveg arra bizonyíték, hogy a hadsereg „valóban egy modern hadsereg képét mutatja”. A hadnagy kifejtette, hogy ez a harcjármű a 21. századi csúcstechnológia jó példája: a gyorsasága, precizitása, az azt működtető digitális technika rendkívül megnyerő és professzionális.

Az 55 tonnás, 8 méter hosszú, 155 milliméteres űrméretű lövegcsövű (52 kaliberű) PZH önjáró lövegek kivételes biztonsággal céloznak, akár 56 kilométerre is pontosan ellőnek; a jármű elsődleges fegyverének tekinthető tarackágyú élettartama 2000 lövésre tehető - részletezte Lele Gergő az interjúban.

Toborzásra azért is szükség van, mert a múlt évben több száz katonát kirúgtak. Viszont aligha kétséges, hogy rengetegen fognak jelentkezni, főleg ha meglátják Kálomista Gábor Angyalbőrben-remake-jét, amit 865 millió forint állami támogatásból készítenek el.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk