Visszaszólt Kubatovnak a távozó szponzor

  • narancs.hu
  • 2024. január 27.

Belpol

A nemzetietlennek nevezett, befenyített Mahart PassNave köszöni, hogy eddig 176 millióval segíthette a Fradit.

Kilenc év alatt 176 millió 530 ezer forinttal segítette a Ferencváros női kézilabda-csapatát a Mahart PassNave Kft. mint szponzor. A támogatások a 2015-ös első 10 millió forinttól 2018-ig nőttek, három évig stagnáltak, az utolsó két évben pedig tovább emelkedtek.

Mindez abból az elbocsátó szép üzenetből derül ki, amelyet az állami tulajdonú kft. tett közzé a Facebookon.

A cég köszönetet mond azért, hogy az elmúlt kilenc évben részese lehetett a ferencvárosi női kézilabda-csapat sikereinek, hogy ezekhez az eredményekhez hozzájárulhatott, most átadja a stafétát „a sikeres magáncégeknek”, de tovább drukkol. 

Az üzenet stílusa igazán figyelemreméltó azok után, hogy nemrég Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke indulatos Facebook-posztban osztotta ki a Mahart PassNave Kft. ügyvezetőjét, mert felbontotta a szponzori szerződést a csapattal. Kubatov például azt írta, Bényi Szabolcs „mit sem sejt a nemzeti érzésekről, sem a sport oktatásban betöltött fontos szerepéről”, közölte, torkig van „az ilyenfajta módszerekkel és emberekkel”.

Aztán kiderült, hogy a hajózási cég nem direkt gonoszságból bontotta fel a szerződést, hanem azért, mert erre utasítást kapott Lázár János  építési és közlekedési minisztertől.  Lázár minden cégnél, amely fölött tárcája gyakorolja a tulajdonosi jogokat, elrendelte a szponzorációs szerződések felmondását, és megtiltotta, hogy új szerződéseket kössenek. A felszabaduló pénzt a szolgáltatások minőségének javítására és a munkavállalók bérének emelésére kell fordítani. 

Ez az érv nem mindenkit hatott meg.

Január 26-án hajnalban valaki egy molinót függesztett ki a budapesti Belgrád rakparton lévő hajóállomáshoz,

„El a kezekkel a Fraditól, Bényi takarodj!” felirattal. 

A 444.hu azt írta, hogy a kft. a történtek miatt megerősítette a biztonsági szolgálatot a nemzetközi hajóállomásnál.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk