Jön az új Angyalbőrben, új sorozat készül a Magyar Honvédség népszerűsítésére

  • narancs.hu
  • 2023. november 23.

Mikrofilm

865 millió forintos állami támogatással, Kálomista Gábor produkciós cégénél. 

865 millió forintos állami támogatással készül egy hatrészes filmsorozat a Magyar Honvédség népszerűsítésére – szúrta ki Vadai Ágnes DK-s képviselő a Kálomista Gábor és felesége, Helmeczy Dorottya vezette Megafilm oldalán, a készülő sorozatról Vadai több kérdést is feltett a Honvédelmi Minisztériumnak, melyeket a hónap végéig kell majd megválaszolni. 

A Megafilm oldalán az olvasható, hogy "A védett létesítmény" munkacímen készül a sorozat, a forgatás november közepétől jövő áprilisig tart. A 6 epizódból álló "akciódús drámai sorozat" rendezője Dombrovszky Linda, a Pilátus, a Don Juan kopaszodik, A helység kalapácsa, a Kockaember című filmek rendezője. A sorozat forgatókönyveit, a forgatást és az utómunkálatokat katonai szakértőként a Magyar Honvédség toborzókampányának egyik arca, Pálinkás Szilveszter főhadnagy kíséri végig. A főhadnagy felel a színészek katonaszakmai felkészítéséért, valamint a katonai hadműveletek megtervezéséért, ezáltal segítve a stáb és a kaszkadőrök munkáját, de szerepelni is fog majd a mini szériában.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyarország honvédelmi minisztere a sorozat kapcsán kiemelte, hogy igazán egyedülálló projektről van szó, hiszen a mini széria által a nézők bepillantást nyerhetnek a katonák mindennapjaiba is, és "még inkább alátámasztást nyerhet a sokszor említett mondat, miszerint a békéhez erő kell".

A történet a Megafilm honlapja szerint egy különleges katonai csapat, a lövészek belső világába és motivációiba vezet be minket, "ezek a katonák a legkeményebbek, és ők vannak legközelebb az életveszélyhez". 

A sorozat főszereplője, Győrbíró Zsolt (Csórics Balázs) alezredes, parancsnok, néhány évvel ezelőtt részt vett egy különleges műveletben, melynek során kiiktatták egy közel-keleti terrorista csoport vezetőjét, de a sikernek nagy ára volt. Zsolt azóta már betöltötte a negyvenet, a laktanyairodában dolgozik, és a legnagyobb problémája, hogy link és felelőtlen fia, Marci (Séra Dániel), elvesztette az orvosi egyetemi ösztöndíját. Hogy megregulázza a fiát, bevonultatja a Honvédség alapkiképzésére, és miközben Marci a legjobb barátjával ezt az alapkiképzést próbálja megúszni, Zsolt új esélyt kap az élettől, megbízzák egy NATO-misszió vezetésével. A célpont nagyon hasonlít arra a terroristacsoportra, amellyel évekkel ezelőtt szembekerült. 

"A történet két szálon fut: vígjáték az alapkiképzésről és kemény katonadráma egy élet-halál misszióról. A filmben kirajzolódik a katona uniformisa mögötti hús-vér, érző ember, akit – ha nem egyenruhát visel – csak a felesége ismer igazán. A sorozat arra keres választ, hogyan lehet egy csapatot egyben tartani, hogyan tudunk egy komoly hiba után továbblépni, és vajon mi kell ahhoz, hogy élni tudjunk az utolsó eséllyel" – írják a filmről, amelyben többek között Kamarás Iván és az Angyalbőrben egykori főszereplője, Mészáros Zoltán is játszik majd, és amelyet 865 millió forinttal támogatott a Nemzeti Filmintézet. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk