Jön az új Angyalbőrben, új sorozat készül a Magyar Honvédség népszerűsítésére

  • narancs.hu
  • 2023. november 23.

Mikrofilm

865 millió forintos állami támogatással, Kálomista Gábor produkciós cégénél. 

865 millió forintos állami támogatással készül egy hatrészes filmsorozat a Magyar Honvédség népszerűsítésére – szúrta ki Vadai Ágnes DK-s képviselő a Kálomista Gábor és felesége, Helmeczy Dorottya vezette Megafilm oldalán, a készülő sorozatról Vadai több kérdést is feltett a Honvédelmi Minisztériumnak, melyeket a hónap végéig kell majd megválaszolni. 

A Megafilm oldalán az olvasható, hogy "A védett létesítmény" munkacímen készül a sorozat, a forgatás november közepétől jövő áprilisig tart. A 6 epizódból álló "akciódús drámai sorozat" rendezője Dombrovszky Linda, a Pilátus, a Don Juan kopaszodik, A helység kalapácsa, a Kockaember című filmek rendezője. A sorozat forgatókönyveit, a forgatást és az utómunkálatokat katonai szakértőként a Magyar Honvédség toborzókampányának egyik arca, Pálinkás Szilveszter főhadnagy kíséri végig. A főhadnagy felel a színészek katonaszakmai felkészítéséért, valamint a katonai hadműveletek megtervezéséért, ezáltal segítve a stáb és a kaszkadőrök munkáját, de szerepelni is fog majd a mini szériában.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyarország honvédelmi minisztere a sorozat kapcsán kiemelte, hogy igazán egyedülálló projektről van szó, hiszen a mini széria által a nézők bepillantást nyerhetnek a katonák mindennapjaiba is, és "még inkább alátámasztást nyerhet a sokszor említett mondat, miszerint a békéhez erő kell".

A történet a Megafilm honlapja szerint egy különleges katonai csapat, a lövészek belső világába és motivációiba vezet be minket, "ezek a katonák a legkeményebbek, és ők vannak legközelebb az életveszélyhez". 

A sorozat főszereplője, Győrbíró Zsolt (Csórics Balázs) alezredes, parancsnok, néhány évvel ezelőtt részt vett egy különleges műveletben, melynek során kiiktatták egy közel-keleti terrorista csoport vezetőjét, de a sikernek nagy ára volt. Zsolt azóta már betöltötte a negyvenet, a laktanyairodában dolgozik, és a legnagyobb problémája, hogy link és felelőtlen fia, Marci (Séra Dániel), elvesztette az orvosi egyetemi ösztöndíját. Hogy megregulázza a fiát, bevonultatja a Honvédség alapkiképzésére, és miközben Marci a legjobb barátjával ezt az alapkiképzést próbálja megúszni, Zsolt új esélyt kap az élettől, megbízzák egy NATO-misszió vezetésével. A célpont nagyon hasonlít arra a terroristacsoportra, amellyel évekkel ezelőtt szembekerült. 

"A történet két szálon fut: vígjáték az alapkiképzésről és kemény katonadráma egy élet-halál misszióról. A filmben kirajzolódik a katona uniformisa mögötti hús-vér, érző ember, akit – ha nem egyenruhát visel – csak a felesége ismer igazán. A sorozat arra keres választ, hogyan lehet egy csapatot egyben tartani, hogyan tudunk egy komoly hiba után továbblépni, és vajon mi kell ahhoz, hogy élni tudjunk az utolsó eséllyel" – írják a filmről, amelyben többek között Kamarás Iván és az Angyalbőrben egykori főszereplője, Mészáros Zoltán is játszik majd, és amelyet 865 millió forinttal támogatott a Nemzeti Filmintézet. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!