Megalázó körülményekről számolt be egy koronavírusra vizsgált páciens

  • narancs.hu
  • 2020. május 11.

Belpol

"Az emberi méltóság megtiprásának érzem" - számolt be.

Koronavírus-gyanús tünetekkel utalták be a 40 éves, kétgyermekes családanyát a Korányi kórház Covid-osztályára, ahol aztán napokig egészen hihetetlen körülmények között tartották - számol be a 444.hu.

A cikk szerint a nő május 8-án, pénteken érkezett a kórházba, miután egy negatív koronavírus-gyorsteszt után köhögése és panaszai nem múltak el, és a tüdőröntgentjén is gyanúra okot adó árnyékot láttak. A kórházba került nő számított arra, hogy legalább négy napot bent kell töltenie, mert két negatív teszt után engedik csak ki biztonsággal a pácienseket.

Arra azonban nem számított, hogy a koronavírusos betegek kezelésére kialakított szobában nem lesz sem fürdési lehetőség, sem wc. Beszámolója és fotói szerint a szobában egy hidegvizes fali mosdó és egy műanyag, földre lehelyezett, mobilwc volt csupán, elkülönített mosdó, zuhanyzó vagy bármi egyéb tisztálkodásra lehetőséget adó hely nem.

"Az emberi méltóság megtiprásának érzem, hogy egy mini pottyantós wc van behelyezve a szobába. (...) Tegnap óta senki nem jött fertőtleníteni” - számolt be élményeiről.

Mivel a többnapos benttartózkodás során mindenképp szeretett volna tisztálkodni, azt a beszámoló szerint csak a kifertőtlenített kukában, kancsóval zuhanyozva tudta megtenni. A hétvége során, péntekről hétfő reggelig egyáltalán nem vitték ki a szemetet tőle és nem is takarítottak - teszik hozzá. A körülményeket a nő több videóban is dokumentálta.

Az érintett második PCR-tesztje is negatívnak bizonyult, így hazaengedték.

A Korányiban levő nem túl fényes állapotokról több hír is szól, miközben ez az egyik kiemelt intézmény, amelybe Kásler legújabb rendelkezése szerint az ország egészéből szállítani kell a koronavírus-fertőzötteket.

video 1589040489

null

Figyelmébe ajánljuk