Emlékművet állít Budapest a koronavírus-járvány áldozatainak

Belpol

Jelenleg is tárgyalnak a szobor felállításáról.

Köztéri szobor vagy installáció formájában emlékezik meg  Budapest vezetése a koronavírus-járványban elhunytakról-  tudta meg a Narancs.hu. Lapunk kérdésére  a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön közölte: "A főváros vezetése tervezi emlékmű állítását. A egyeztetések még jelenleg is folyamatban vannak" - azaz jelenleg még nem tudni, hogy hol és mikor, milyen formában emlékeznének meg a járvány már több mint 27 ezer hazai áldozatáról.

A témával kapcsolatban megkerestük a fővárosi arculat- és márkatervezéssel foglalkozó Budapest Brand Nonfprofit Zrt. -t. Ha válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Információink szerint ez lehet itthon az első olyan köztéri alkotás, ami hivatalosan is emléket állít az elhunytaknak.

Karácsony Gergely főpolgármester korábban a budapesti tömegközlekedés egy perces leállításával tisztelgett az áldozatok előtt. Mécsesgyújtással, fekete zászlók állításával tettek szimbolikus gesztusokat az ellenzéki pártok is. A magyar kormány eddig csak egyszer – 2020. március 15-én, az első halálos áldozat bejelentése után – fejezte ki részvétnyilvánítását, Orbán Viktor pedig a közrádióban tette meg ezt két alkalommal.

Emlékpark vagy gyásznap kijelöléséről, szobor állításáról azonban eddig egyszer sem beszélt az Orbán-kabinet.

Figyelmébe ajánljuk