Spöttle lett a Pesti TV vezető szerkesztője

  • narancs.hu
  • 2021. április 29.

Belpol

Kreatív tudása és nemzetközi kapcsolatai miatt esett rá a választás.

George Spöttle lett a Pesti TV új vezető szerkesztője – közölte a Média1.  A portálnak nyilatkozó Huth Gergely, a tavaly indult tévécsatorna programigazgatója azt mondta, Spöttle kinevezésétől azt remélik, hogy az ígéretesen alakuló nézettség tovább növekszik. Kreatív tudása és nemzetközi kapcsolatai miatt választották őt erre a posztra.

A Pesti TV és a Pesti Srácok internetes portál szerkesztősége integráltan működik, 80 fővel. Huth továbbra is főszerkesztőként irányítja a PestiSrácokat, programigazgatóként a Pesti TV-t. A hírigazgató Szarvas Szilveszter.

Georg Spöttle rendszeresen szerepel a közszolgálati médiában, jellemzően migrációval kapcsolatban nyilatkozik, szakértőként hivatkoznak rá. 

A Médiaklikk szerint Németországban született, húsz évig szolgált a Bundeswehrnél, illetve a Német Szövetségi Nyomozó Hivatalnál, nyugalmazott hadnagy, terrorizmus-szakértő. „Hosszú időt töltött háborús övezetekben, és közvetlen tapasztalatai vannak azokról a konfliktusokról, amelyek ma itt Európában a legfőbb vitatémákat adják, és amelyek a migrációt jócskán táplálják. Hobbija a sport, a spinning, az aerobic, ezenkívül ejtőernyőzik és könnyűbúvárkodik. Mentőbúvárként egy barátja búváriskolájában segédkezik, de edzéseket tart spinningoktatóként is” – olvasható a miniportréban.

A 444.hu is írt róla, és a Narancs.hu is, más-más ügy kapcsán.

 

Korábban a Pesti TV-nek nyilatkozva mondta azt, hogy tagja és aktivistája a Fidesznek.

2019-ben az önkormányzati választásokon fideszes egyéni képviselőjelöltként indult Szentesen – ahová felesége révén kötődik –, de vereséget szenvedett az ellenzéki jelölttől. 

Neked ajánljuk