Erdélyből is buszoztatják az embereket a Békemenetre

  • narancs.hu
  • 2021. október 20.

Belpol

Ignorálják a tényt, hogy Romániában jelenleg elképesztően súlyos a járványhelyzet.

„Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt ezúttal is utazást szervez a budapesti Békemenetre. Az EMNT és a Néppárt szervezésében eddig minden alkalommal részt vehettek a nagyváradi, illetve erdélyi magyarok a magyarországi Békemeneteken. Ezúttal is várják az érdeklődőket és jelentkezőket az EMNT nagyváradi székhelyén” – olvasható a Bihari Naplóban megjelent felhívás.

Erdély több megyéjéből is szerveznek hasonló utakat, hol a Néppárt, hol „baráti társaságok” révén – mondta az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke, Csomortányi István a Népszavának a Budapestre tartó az október 23-i kirándulásokról. Csomortányi nem tudott a résztvevők számáról pontos adatot mondani, de annyi biztosnak tűnik, hogy Nagyváradról egy buszt indítanak.

Mint ismert, Romániában jelenleg súlyos a járványhelyzettombol a koronavírus-járvány, emiatt Csomortányi azt mondta, próbálnak arra is vigyázni, hogy lehetőség szerint csak olyanok menjenek a budapesti Békemenetre, akiknek az oltási igazolása megvan. Ez éppenséggel nem hangzik garanciának.

Mert ezt a szép alkalmat nem szeretnénk azzal terhelni, hogy esetleg olyanok mennek oda, akik betegséget terjeszthetnek

 – tette hozzá. A toborzó felhívásban természetesen nem szerepel, hogy oltáshoz kötnék az útat.

A Békemenetre több száz olasz és lengyel résztvevőt is várnak.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk