Polt Péter a rendőrséghez irányította Demeter Szilárd ügyét

  • narancs.hu
  • 2020. december 12.

Belpol

Az illetékes hatóságoknak kell eldöntenie, kell-e nyomozást indítani a PIM főigazgatójának gázkamrázós kijelentései miatt.

November végén jelent meg Demeter Szilárdnak az a nagy botrányt kavaró írása, amelyben Soros Györgyöt "liberális Führernek" nevezte, és arról írt, hogy "Európa Soros György gázkamrája". Demeter szavai ellen mindkét zsidó szervezet, a Mazsihisz és az EMIH is tiltakozott, a PIM dolgozói pedig közleményben határolódtak el a főigazgató kijelentéseitől.  

Az ügynek azonban nincs vége. Bár a kormány nem látta szükségesnek Demeter leváltását, a DK-s Arató Gergely kérdezett rákérdezett Polt Péter főügyésznél, hogy véleménye szerint Demeter Szilárd cselekedete kimeríti-e a BTK 333 §. -ban szereplő bűntettet, amely így szól: „Aki nagy nyilvánosság előtt a nemzeti szocialista vagy kommunista rendszerek által elkövetett népirtás vagy más, emberiesség elleni cselekmények tényét tagadja, kétségbe vonja, jelentéktelen színben tünteti fel, vagy azokat igazolni törekszik, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”

Polt Péter válaszára a 444.hu lett figyelmes. A december 12-én kelt levélben a főügyész azt írja, hogy az ügyben a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező nyomozó hatóságnak a feladata megítélni, hogy a feljelentés tárgyát képező magatartás bűncselekmény gyanúját kelti-e, és emiatt kell-e nyomozást elrendelni.

"Képviselő Úr írásbeli választ igénylő kérdését feljelentésként értékeltem és azt a Budapesti Rendőrfőkapitánysághoz továbbítottam" 

– írja Polt.

Figyelmébe ajánljuk

Ének az előcsarnokból

  • - turcsányi -

Quentin Tarantino nem filmrendező, jó, nem elsősorban filmrendező, hanem valami szekta, de híveinek számossága miatt sokkal inkább valamiféle egyház érinthetetlen Jézuskája, aki történetesen filmrendező (is).

Nyomasztó naplemente

  • Kiss Annamária

Az izraeli Hanoch Levin 1975-ben bemutatott méltán híres tragikomédiájának új interpretációjából pont az nem jön át, amitől izgalmas lenne a darabot épp most elővenni: az élni akarás ereje.

 

A múlt titkai

Nem sokon múlt, hogy Brückner Jánosból (1984) festőművész lett; az egyébként kémia–biológia tagozaton eltöltött középiskolai évek alatt fordult a rajzolás felé, majd a kétezres évek elején, amikor az ELTE BTK magyar irodalom és filozófia szakán tanult, kezdett el hobbi szinten festegetni.

Focipálya, lovarda, Dubaj - Rákosrendezőn

Lázár János szerint a volt teherpályaudvar helyére építendő városközpont születése egyenesen Orbán Viktor kívánsága volt, aki a minisztert nemcsak azzal bízta meg, hogy találjon helyet az új szenzációnak, de azt is kikötötte, hogy a területen középszerű projekt nem valósulhat meg.

Kartávolság

Amikor időről időre kísérletet tesznek arra okos, mérsékelten okos és kifejezetten hülye ún. elemzők („megfigyelők”), hogy meghatározzák a 2010 utáni magyarországi berendezkedés mibenlétét, a hülyék általában arra jutnak, hogy minden problémája ellenére ez még mindig demokrácia.

A 2023-as kormányprogram

Sok ronda disznóság megtörtént már Magyarország parlamentjében a rendszerváltás óta eltelt évtizedekben, de ennél a múlt csütörtöki esetnél szégyenteljesebb aligha.

Magánbankok viszik a prímet

Az Orbán-rezsim térfoglalása egyedülálló helyzetet hozott létre a magyar bankszektorban. Míg másutt a politikai vezetés elsősorban állami pénzintézeteket használ föl céljai megvalósítására, addig nálunk magántulajdonú bankok bekebelezésével erősíti és tartósítja a hatalmát.

Szájzárrendelet és székbírság

Jogkorlátozó, a szólásszabadságot szűkítő intézkedésnek tartják az ellenzékiek, míg a fideszesek a testületi munka hatékonyságát biztosító rendelkezésnek azt az új szankciós lehetőséget, amelyet a polgármester kezdeményezésére a testület kormánypárti többsége szabhat ki a renitens képviselőre.