Polt Péter a rendőrséghez irányította Demeter Szilárd ügyét

  • narancs.hu
  • 2020. december 12.

Belpol

Az illetékes hatóságoknak kell eldöntenie, kell-e nyomozást indítani a PIM főigazgatójának gázkamrázós kijelentései miatt.

November végén jelent meg Demeter Szilárdnak az a nagy botrányt kavaró írása, amelyben Soros Györgyöt "liberális Führernek" nevezte, és arról írt, hogy "Európa Soros György gázkamrája". Demeter szavai ellen mindkét zsidó szervezet, a Mazsihisz és az EMIH is tiltakozott, a PIM dolgozói pedig közleményben határolódtak el a főigazgató kijelentéseitől.  

Az ügynek azonban nincs vége. Bár a kormány nem látta szükségesnek Demeter leváltását, a DK-s Arató Gergely kérdezett rákérdezett Polt Péter főügyésznél, hogy véleménye szerint Demeter Szilárd cselekedete kimeríti-e a BTK 333 §. -ban szereplő bűntettet, amely így szól: „Aki nagy nyilvánosság előtt a nemzeti szocialista vagy kommunista rendszerek által elkövetett népirtás vagy más, emberiesség elleni cselekmények tényét tagadja, kétségbe vonja, jelentéktelen színben tünteti fel, vagy azokat igazolni törekszik, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”

Polt Péter válaszára a 444.hu lett figyelmes. A december 12-én kelt levélben a főügyész azt írja, hogy az ügyben a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező nyomozó hatóságnak a feladata megítélni, hogy a feljelentés tárgyát képező magatartás bűncselekmény gyanúját kelti-e, és emiatt kell-e nyomozást elrendelni.

"Képviselő Úr írásbeli választ igénylő kérdését feljelentésként értékeltem és azt a Budapesti Rendőrfőkapitánysághoz továbbítottam" 

– írja Polt.

Figyelmébe ajánljuk