Farkas Flórián visszatérhet az Országos Roma Önkormányzat élére?

  • narancs.hu
  • 2019. október 2.

Belpol

Annyi biztos, hogy a Lungo Drom listáját ő vezeti.

Farkas Flórián vezeti a Lungo Drom listáját az országos roma nemzetiségi választáson, írja a Népszava. A lap már korábban is úgy értesült, hogy a jelenlegi országgyűlési képviselő ismét pályázik az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnökségére. Egyelőre azonban összeférhetetlenség áll fenn ehhez a pozícióhoz, Farkas képviselősége miatt.

Vagy módosítják tehát az erre vonatkozó szabályokat, vagy a politikus megválik parlamenti mandátumától. Farkas került már ilyen helyzetbe korábban is, akkor az Országgyűlést választotta, a lap azonban felveti, elképzelhető, hogy ezúttal a Fidesznek más tervei vannak és Farkast szívesebben látná ismét az ORÖ vezetőjeként. Ez azonban azt is jelentené, hogy a politikus elveszti mentelmi jogát.

A lap megkereste Farkas Flóriánt azzal, vajon visszatér-e az ORÖ elnöki pozíciójába, feladja-e az országgyűlési képviselőségét, vagy mindkét posztot be akarja tölteni. Választ azonban nem kaptak, így egyelőre csak találgatások folynak arról, mik lehetnek a politikus szándékai.

Figyelmébe ajánljuk