Fekete-Győr András bizalmi eljárást kezdeményez önmagával szemben

  • narancs.hu
  • 2021. október 5.

Belpol

A miniszterelnök-jelölti végeredményért mindenekelőtt önmagát tartja felelősnek.

"Vállalom a felelősséget; bizalmi szavazást kezdeményeztem" - tette közzé Facebook-oldalán Fekete-Győr András, aki a Momentum jelöltjeként indult a miniszerelnöki előválasztáson.

A posztban kifejti, hogy a médiában az előválasztási eredmények tükrében hamar megindult a találgatás arról, hogy le fog-e mondani a pártelnöki tisztségről, ezért a találgatások helyett inkább ő maga tisztázza a helyzetet. 

Vállalom a felelősséget; bizalmi szavazást kezdeményeztem. A médiában az előválasztási eredmények tükrében megindult a...

Posted by Fekete-Győr András on Monday, October 4, 2021

Annak ellenére, hogy ő maga nem ért el olyan eredményt, amilyet vártak, kihangsúlyozza: a DK után a Momentum kapta a legtöbb szavazatot, és 15 momentumos politikus vághat majd neki összellenzéki jelöltként a Fidesz legyőzésének.

Hozzáteszi, hogy sajnos neki viszont nem sikerült demonstrálnia a kormányzóképességet, és nem sikerült esélyes jelöltté válnia az első forduló végéig.

"A kampányban elkövetett hibáimból rengeteget tanultam már eddig is és fogok tanulni a későbbiekben is" - írja. A poszt szerint a legtöbb választói visszajelzés a fiatalságára és a kormányzati tapasztalat hiányára irányult, ezek jogosak és igazak, tette hozzá.

"A politikában a felelősség vállalása egy nagyon fontos, sajnos a magyar politika világában alig-alig teljesülő kívánalom. A miniszterelnök-jelölti végeredményért mindenekelőtt én vagyok a felelős. Ezért 24 órával a véglegesített eredmények után, múlt hét péntek este bizalmi szavazást kezdeményeztem a Momentum Küldöttgyűlésénél a személyemet illetően"

- szögezte le.

Fekete-Győr hozzátette: megbízatása tavaly nyáron kezdődött, és jövő nyárig tart, ennek a megbízásnak a központi eleme azvolt, hogy 2022-ben az Országgyűlésbe, majd kormányra vezesse a Momentumot. "A tagságot képviselő küldöttek tudják legjobban eldönteni azt, hogy velem szeretnék-e befejezni ezt a ciklust, vagy valaki mással" - írta.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?