Fekete-Győr András nem búcsúzik, igyekszik még sikeresebbé tenni a Momentumot

  • narancs.hu
  • 2021. október 11.

Belpol

Más szerepben, de a párt következő elnökével együtt.

Miután vasárnap éjszaka lemondott a Momentum pártelnöki tisztségéről, Fekete-Győr András hétfőn kora délután sajtótájékoztató keretében személyesen adott hírt a döntés hátteréről. Értékelte a Momentum előválasztási eredményeit, így a párt sikerei mellett saját, miniszterelnök-jelölti szerepléséről is megnyilvánult, amiről mint abszolút kudarcról beszélt.

Mint elmondta, a miniszterelnök-jelölti előválasztási szereplése után bizalmi szavazást kért a Momentum Küldöttgyűlésétől. Vasárnap este a Küldöttgyűlés többsége amellett döntött, hogy új vezetéssel kell belevágni a választási kampány következő szakaszába. "Úgy döntöttek rám máshol van szükség a következő fél évben" –tette hozzá Fekete-Győr. A döntést elfogadta, és mint ismert, azonnali hatállyal beadta lemondását. A párt hat elnökségi tagja folytatja a munkáját, az elnöki pozícióra pedig hamarosan tisztújítás lesz kiírva. Addig is ügyvezetőként a pártot az alelnök, Orosz Anna vezeti.

Mint azt Fekete-Győr András elmondta, nem búcsúszkodik, csak lezár egy 5 és fél éves periódust.

Felidézte, hogy 27 évesen lett a Momentum pártelnöke, melynek alapító tagja. "Közösen felépítettünk a semmiből, generációs alapokon egy országos mozgalmat, egy centrista középpártot. Egy olyan pártot, ami hisz a közösségek szolidaritásában, az egyének teljesítményében, és a társadalmi békében. Aminek 21. századi programja van Magyarország számára. Ott vagyunk Baján, Cserszegtomajon, Terézvárosban, Brüsszelben. Jövő áprilistól pedig ott leszünk a magyar Országgyűlésben, és reményeim szerint ott leszünk a magyar kormányban is."

A Momentum közösségi politikai értékeiről beszélt, és kiemelte, azon dolgoznak, hogy Magyarország egy szabadabb, gazdagabb erurópai ország legyen. Közölte, mindent meg fog tenni azért, hogy a Momentum következő elnökével még sikeresebbé tegyék a pártot.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk