Orosz Anna veszi át ügyvezetőként a Momentum irányítását

  • narancs.hu
  • 2021. október 11.

Belpol

Fekete-Győr végleges utódjáról majd a következő tisztújításon döntenek.

Orosz Anna, a Momentum alelnöke lett a párt ügyvezetője – derül ki a momentumos Kerpel-Fronius Gábor friss Facebook bejegyzéséből.  Orosz eddig a párt alelnöke volt, emellett alpolgármester Újbudán, aki az ellenzéki előválasztást is megnyerte a körzetében. A főpolgármester-helyettes bejegyzésében a leköszönő Fekete-Győr Andrást búcsúztatja.

Kerpel-Fronius úgy fogalmaz, Orosz Anna szintén nagyon régóta tagja a Momentumnak, többszörös elnökségi tag, aki közel volt az elmúlt időszak eseményeihez. „A vezetésével a Momentum kiválóan meg fogja oldani az előttünk álló nehéz feladatokat.”

A politikus arra is kitér a bejegyzésben, hogy Fekete-Győr Andrással a Nolimpia sikere után találkozott, véletlenül. „Egy Magyarországról szóló panelbeszélgetés résztvevői voltunk mindketten Potsdamban. A kerekasztal utáni vacsorán nagyon hosszan beszélgettünk – annak a beszélgetésnek az eredménye lett, hogy Berlinben élő Ádám öcsém hozzálátott a Momentum berlini szervezetének megszervezéséhez. És nekem is lökést adott arra, hogy néhány héttel később csatlakozzam a mozgalomhoz, akkor már párthoz.”

„Mindezzel együtt

az idei miniszterelnöki kampány a várakozásokhoz képest mind minőségében, mind eredményében kudarc volt. Ahogy ez a világ jobb részein lenni szokott, András bizalmi szavazást kért maga ellen:

fölkínálta annak lehetőségét, hogy az eredmények fényében úgy gondolja-e a párt legfőbb stratégiai döntéshozó szerve, a Küldöttgyűlés, hogy vele képzeli el a jövőt. A Küldöttgyűlés hosszas vitát követően arra a döntésre jutott, hogy András lemondását elfogadja” – áll a közlés Kerpel-Fronius Gábor Facebook-oldalán.

(Facebook/Kerpel-Fronius Gábor)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk