Fekete-Győr arra kéri Orbánt, hogy közös videóban álljanak ki az oltás fontossága mellett

  • narancs.hu
  • 2021. április 11.

Belpol

Szerinte ez most a legfontosabb nemzeti ügy, a pártpolitikának ebből mennie kell.

"A magyarság legfontosabb ügye most az, hogy mindannyian be legyünk oltva és biztonságban legyünk. Ez nem pártpolitika. Minél nagyobb a baj, annál nagyobb társadalmi összefogásra van szükség. A pártpolitikának ebből mennie kell" - mondta el Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje egy videóban, amit vasárnap tett közzé Facebook-oldalán.

Mint mondja, az "ellenzék vezetői tavaly tavasszal békejobbot nyújtottak Orbán Viktornak, de neki ez nem kellett." Ezért most, "több mint 20 ezer magyar áldozattal a hátunk mögött szükségünk van újra az összefogásra az oltások érdekében."

Fekete-Győr ezért arra kéri Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy "közös videóban álljunk ki amellett, hogy minden magyar oltsa be magát! Ha fontos a kormánynak az oltási hajlandóság növelése, csináljunk úgy, mint egy normális, nyugati országban: politikai háborúzás helyett ösztönözzünk közösen a védőoltások beadására."

A politikus szerint nincs most ennél fontosabb nemzeti ügy, hiszen az oltásra regisztáltak száma még mindig 4 millió alatt van, miközben a halálos áldozatok száma naponta több százzal nő.

Figyelmébe ajánljuk