Felállva kell köszönteniük az orvosoknak a borsodi kórház főigazgatóját

  • narancs.hu
  • 2023. június 18.

Belpol

Az intézmény vezetője szerint a szabályozás megfelel a 21. századi követelményeknek.

Felállással kell köszöntenie az orvosoknak a főigazgatót a Borsod megyei kórház reggeli értekezletein, az intézmény vezetője erre írásban utasította a dolgozókat – számolt be az RTL Híradója. A Magyar Orvosi Kamara megyei elnöke szerint többen kellemetlenül érezték magukat az új szabályok miatt, a miskolci kórház főigazgatója szerint viszont a változtatás a főorvosok egyetértésével történt.

A levélrészletről készült képet a Facebookon is többen megosztották. Eszerint Révész János részletesen előírja az ülésrendet, az érkezési időt és azt is, hogy a teljes orvosi karnak felállással kell köszöntenie az intézményvezetőt. A dolgozóknak kiküldött levélben továbbá arra is felhívja a figyelmet, hogy a késők nem csatlakozhatnak az értekezlethez, mert bezárják a tanácskozó ajtaját, „jelezve ezzel, hogy további belépés nincs”.

„Ez egy rossz árnyékot vetett az egész megbeszélésre, elég fagyos volt a levegő ennek kapcsán” – mondta Csilek András, a Magyar Orvosi Kamara Borsod megyei elnöke, aki ott volt az első, új szabályok szerint tartott értekezleten. Szerinte nem életszerű kizárni a későket sem az értekezletről. Csilek András hozzátette,

nem mindenki állt fel a főigazgató érkezésekor, és többen azt is furcsának tartják, ahogy ezt előírták. 

A kórház főigazgatója levélben válaszolt az RTL Híradó kérdéseire. Révész János szerint a jelenleg zajló mintegy 3 milliárd forintos beruházás miatt változtatásokra volt szükség, amelyeket „a főorvosi kar bevonásával, egyetértésével és támogatásával” dolgoztak ki. Hozzátette: az új szabályok szerinte megfelelnek „a XXI. századi követelményeknek”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk